Geert Schaaij, Gemeente Dronten, over de leergang Waardevol Coachen

 

Ik wil sterker in mijn schoenen staan als het gaat om het inspireren en coachen van medewerkers. Mijn sterke kanten wil ik nog verder uitdiepen en ontwikkelen. Mijn verbeterpunten of valkuilen wil ik aanpakken, zodat ik hier beter uit kom. Ik volg de leergang ‘Waardevol Coachen’  om het vertrouwen in mijn eigen vaardigheden weer terug te vinden.

 “Ik wil nieuwe dingen leren en ontdekken”

Het ‘Waardevol Coachen’ kan ik in mijn functie toepassen door collega’s te helpen en met ze mee te denken. Collega’s weten mij te vinden en voelen snel het vertrouwen om zaken te delen en vragen aan mij te stellen. Ik geloof dat ik door te luisteren, vragen te stellen en te reflecteren mijn collega’s kan laten nadenken. En dat ik ze verder kan helpen. Ik vind het belangrijk om samen op te trekken en samen te groeien. Een goede, waardevolle coach is hierbij belangrijk.

“Onderscheidend zijn van anderen”

Met het volgen van deze leergang wil ik onderscheidend zijn van andere mensen in mijn functie. Ik wil leren om op mijn eigen manier, met mijn eigen kracht, vorm te geven aan het coachen en leidinggeven. Ik vertrouw er op dat ik er mooier uitkom dan ik er in ben gegaan. Ik leer nieuwe dingen en ik ontdek anderen én mijzelf. Ik hoop dat ik na de leergang wel vol energie ben en dat ik deze mag delen met mijn collega’s.

“Je moet het gewoon doen!”

Ik wil anderen die de leergang willen volgen meegeven om het gewoon te gaan doen! Jezelf leren kennen en van jezelf houden is mooi, én belangrijk. Dit straal je ook uit naar anderen. Als je zelf weet wie je bent en wat je kan, weet je ook beter wat je voor anderen kunt betekenen. Met deze leergang wordt ik geholpen om dit nog beter te kunnen doen.

Geert Schaaij – coördinator KCC Gemeente Dronten

Geert foto uitsnede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *