Is ondernemen in de coronatijd een lust of een last? In de afgelopen periode kreeg ik regelmatig de vraag: ‘Hoe is het om ondernemer te zijn in deze coronatijd?” En eerlijk is eerlijk, mijn antwoord verschilde nogal eens.

 

Vooral in de beginperiode was het zeker niet leuk. Het regende annuleringen, deelnemers van onze mbo3-opleiding moesten thuis aan de slag en een kop koffie drinken met een relatie was bijna onmogelijk. Ik ga het ook niet mooier maken dan het was, ik lag er namelijk letterlijk wakker van. Een schrale troost: ik was niet de enige en ben de overheid zeer dankbaar voor de steunmaatregelen.

 

Na enkele weken slecht slapen kwam er een keerpunt. Zo ook binnen ons team. We zagen kansen en deze gaven ons weer de energie om met nieuwe (leer)activiteiten aan de slag te gaan! Met als resultaat bijvoorbeeld online trainingen met gevarieerde werkvormen. Ook gaven Anouk en ik webinars over online coachen; tijdens het eerste webinar was ik behoorlijk zenuwachtig. Tja, die bekende comfortzone… Ook is Luz in een hoog tempo uitgebreid en geïmplementeerd bij een behoorlijk aantal nieuwe klanten. Wellicht versneld door de omstandigheden?

 

En we hadden eindelijk tijd om met een nieuwe website aan de slag te gaan. Om jullie nóg beter van dienst te kunnen zijn. Als ‘toetje’ zijn we opgegaan voor het NRTO keurmerk voor trainingen en de NEN-certificering.

 

Gelukkig kwam met deze energie ook de ruimte bij jullie weer voor waardevolle trainingen in klantcontact: online, op locatie of met e-learnings. Al dan niet met elkaar gecombineerd, passend bij jullie leerbehoefte of situatie. Met als resultaat dat we na 6 coronamaanden rijker leren met elkaar!

 

We willen jullie bedanken voor de kansen die jullie ons geven. Zeker in deze periode waar jullie ook veel voor de kiezen krijgen. Kansen om bijvoorbeeld Luz te laten zien of een nieuwe online training uit te voeren. Of de leer-werkplekken die jullie – ook in deze tijd – beschikbaar stellen voor mensen die het júist in deze tijd hard nodig hebben.

 

Op naar een gezond en mooi laatste kwartaal!

Carolien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *